Ta en potet

... er som poteten, heter det. Men en potet er ikke bare en potet. Hver av de ulike sortene har sin egen smak og egenskap. De passer til ulike formål. Derfor er det greit å vite litt mer om hver sort.

ASTERIX, er den potetsorten som er mest brukt i Norge. Det er ikke så rart, da den er en veldig anvendelig potet. Den er lys rosa i skallet og har en oval form. Den har en nøytral smak, og er helt kokefast. Det vil si at den ikke koker i stykker. Asterix kan brukes til koking, baking og gratinering. Og brukes også til lefsebakst.

ERIKA, er en hvit avlang potet som er ganske ny. Den er veldig smaksrik og kan minne litt om mandelpotet. Men den er helt kokefast, men er likevel melen i konsistensen. 

PIMPERNELL, er en god gammel potetsort som er mye brukt. Den er mest kjent for sine gode lagringsegenskaper. Så dette er en vinterpotet som blir bedre og mer smaksrik utover sesongen. Den er svært melen, så den bør helst dampes hvis du ønsker å beholde hele poteter. Den er dyp rød i skallet og har runde poteter.