Linbakst

Vi er et kjærestepar som nylig etablerte oss i Ingdalen på en bærekraftig gård Permalin, her har vi bygget vårt eget alternative bakeri hvor vi produserer kun glutenfritt og med fokus på helse og miljø.
Tidligere var vi en studentbedrift, med utdanningsbakgrunn i økologi, og sammen har vi klart å utvikle en særegen oppskrift med en spesiell metode som takler ulike livsstil-utfordringer i en moderne verden.

Vår visjon er å gjøre det enklere for folk å spise sunt og bærekraftig.

Linfrø en kulinarisk reise tilbake i tid

Linplanten har en gammel og sterk tradisjon i Norge, fibrene i stilken ble lenge brukt til å lage tøystoff før vi begynte med import av bomull. Vi i Linbakst ønsker å bringe lin tilbake i kulturen igjen, denne gangen gjennom frøene i form av sunt og spennende matopplevelser.

Våre linfrøbrød kan brukes til så mangt i en kulinarisk sammenheng. Fibrene har en god evne til å suge til seg oljer og andre væsker med mye smak, i tillegg til at brødet får en god og aroma-rik skorpe når det stekes.

Ulike smakskombinasjoner med brødet vil også fremheve opplevelsen som f.eks. på et ostetallerken, tilbehør til suppe, krutonger i salaten osv. Så muligheter er det mange av! Derfor håper vi at folk kan bli introdusert til linplanten igjen, gjennom fantastiske matopplevelser.

Lin som en større del av landbruket, representerer flere fordeler med tanke på økologi og miljø.

Til å begynne med så krever ikke linplanten verken sprøytemidler eller kunstige gjødselmidler, noe som gjør det lettere å dyrke økologisk, i motsetning til korn. I tillegg så har lin fiolettfargede blomster på sommeren, og dette er veldig gunstig for pollinerende insekter som bier og humler. De økologiske fordelene som linfrø tilbyr er mange, og derfor har vi i Linbakst lyst til å motivere norske bønder til å dyrke for oss slik at vi kan tilby norskproduserte, sunne og næringsrike; linfrøbaserte bakevarer.

Epost
bestilling@linbakst.no
Telefon
95722713
Hjemmeside
www.linbakst.no
Adresse
Premalin, Grostadveien 185, Lensvik

Linbakst2-v2.jpg

Linbakst klassisk

Vår smaksnøytrale variant

linbakst4-v2.jpg

Linbakst sesam

Vår smaksrike variant

Vis flere sakerMedlemmer i produsentlaget